Trots op onze vrijwilligers: Cobie van Beem-de Bruin

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Eén van hen is Cobie van Beem-de Bruin. Ze is actief in Andalhof.

Cobie is in november 2018 als vrijwilligster gestart bij De Hoge Hof en daarna is ze meeverhuisd naar Andalhof.

“Het vrijwilligerswerk is gewoon op mijn pad gekomen: ik ben indertijd gevraagd door een vriendin uit de buurt die al vrijwilligerswerk deed in De Hoge Hof. Van haar heb ik de activiteit –Geheugentraining - overgenomen. Dit is een kennis quiz met kaartjes met daarop allerlei vragen over diverse onderwerpen. Zoals spreekwoorden & gezegdes, sport en cultuur, het nieuws van de dag, muziek enzovoorts.

De mensen vinden het fijn om mee te doen, meestal zitten de mensen al klaar als ik binnenkom. Er doen zo’n 10-12 mensen mee, dat is best een flinke club!”

“We beginnen altijd met de spreekwoorden en gezegdes om er even in te komen, (want die kennen we allemaal) en daarna komen de andere vragen. Het is erg leuk om te doen en ik geniet als ik al die blije gezichten zie. Heel soms heb ik weleens een keer geen zin om te gaan, maar ik ben na afloop altijd blij dat ik weer ben geweest!”

“Ik kom zelf uit Herveld en heb altijd gewerkt. Eerst bij de Coöperatie Over Betuwe in Elst.  Ik trouwde en kreeg 2 kinderen. Vanwege de geboorte van de eerste ben ik gestopt, want dat ging vroeger zo. Maar toen de kinderen wat ouder waren kreeg ik in 1982 het verzoek of ik bij de Welkoop wilde komen werken, dat heb ik jarenlang met veel plezier gedaan.

Daarna ben ik met pensioen gegaan,  maar ik vind het belangrijk om actief te blijven;  zo heb ik naast het vrijwilligerswerk nog andere bezigheden: zoals de wandelclub en mijn kleinkinderen.”

“Ik ben vrijwilliger omdat ik het belangrijk vind om aandacht aan een ander te geven: “Je leeft niet alleen je eigen leven;  kijk om naar een ander!!"