Duurzaamheid

Stichting Samen Zorgen gaat voor duurzaamheid op allerlei gebieden. Van de inzetbaarheid van medewerkers tot onze locaties en voeding.

Duurzaamheid op locaties

In onze locaties is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo scheiden we er zoveel mogelijk ons afval en hebben we LED verlichting.

Liefkenshoek

Het dak van Liefkenshoek bestaat gedeeltelijk uit sedum, dit zorgt voor een goede isolatie. Het gebouw wordt gekoeld en verwarmd door middel van aardwarmte en er is een luchtventilatiesysteem aanwezig dat zorgt voor hergebruik van de lucht.

Andalhof

Onze nieuwste locatie Andalhof is zeer goed geïsoleerd, de stroom die we er gebruiken komt van de zonnepanelen op het dak. De locatie heeft energiezuinige verlichting en is helemaal gasloos. De energie die we er verbruiken wordt met een warmtepomp opgewekt uit de lucht, het water of de grond. Ook heeft het gebouw de modernste afzuiging en kranen met sensoren, zodat het water niet onnodig blijft stromen.

Duurzaamheid in voeding

In onze keukens werken we aan duurzaamheid door voedselverspilling tot een minimum te beperken. Ook maken we zoveel mogelijk gebruik van streekproducten.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Voor onze medewerkers vinden we duurzame inzetbaarheid en vitaliteit belangrijk, daar is ons personeelsbeleid dan ook op gericht.

 

Duurzaamheid blijft een belangrijk onderwerp voor onze organisatie, nu en in de toekomst.