Wijkverpleging

U woont thuis en heeft op een aantal gebieden zorg nodig. Dan kunt u gebruikmaken van de wijkverpleging van Stichting Samen Zorgen. U krijgt bij u thuis ondersteuning bij persoonlijke verzorging en (verpleegkundige) zorg in de dorpen Driel, Heteren, Randwijk, Zetten, Hemmen, Andelst en Herveld.

U wilt zoveel mogelijk zelfstandig blijven wonen met zorg dichtbij. Tijdens een intakegesprek met u en eventueel uw mantelzorger(s) bespreekt de wijkverpleegkundige uw mogelijkheden en wensen. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u wat uw zorgvraag is, wat u zelf kunt of wat uw omgeving hierin kan betekenen. Met die informatie stelt de wijkverpleegkundige een indicatie en zorgplan op.

Aandacht voor mantelzorgers

Ook voor uw mantelzorger hebben wij aandacht, tijd en een luisterend oor. Wij begeleiden hen bij medicijntoediening, valpreventie, tilmogelijkheden, gebruik van hulpmiddelen en andere praktische vaardigheden.

Uw mantelzorger(s) blijven betrokken. Waar mogelijk kunnen zij de zorg voor u ondersteunen. Afspraken met u en uw mantelzorger komen in uw zorgplan. U kunt dat digitaal inzien via het cliëntportaal met uw eigen inlogcode.

Kosten wijkverpleging

Wijkverpleging op indicatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering of de WLZ. U betaalt geen eigen bijdrage, ook niet via uw eigen risico.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) vindt u hier.
De aanvullende module bij de algemene voorwaarden voor de Wijkverpleging vindt u hier.

Aanvragen wijkverpleging

In de regio willen organisaties voor wijkverpleging beter herkenbaar en aanspreekbaar zijn voor hun cliënten en verwijzers. Stichting Samen Zogen is daarom aangesloten bij Samen in de wijkzorg. Wilt u graag wijkverpleging van Stichting Samen Zorgen, ga dan naar www.samenindewijkzorg.nl en geef bij uw aanvraag Stichting Samen Zorgen op als voorkeursorganisatie.

Mogelijkheden wijkverpleging

1. Verpleegkundige verzorging

U kunt verpleegkundige zorg bij ons afnemen. Bijvoorbeeld voor:

  • wondverzorging
  • toediening van medicijnen via een injectie
  • verzorging van een sonde- of een morfinepomp
  • verpleegkundige- en verpleegtechnische handelingen
  • terminale zorg

2. Persoonlijke verzorging

Voor tijdelijke of permanente hulp bij persoonlijke verzorging kunt u een beroep op ons doen. Hierbij kunt u denken aan:

  • hulp bij het wassen en douchen
  • aan- en uitkleden
  • innemen van medicijnen
  • aan- en uittrekken van steunkousen

3. Persoonsalarmering

Met persoonsalarmering kunt u in geval van nood, bijvoorbeeld als u niet meer kunt opstaan na een val, dag en nacht de juiste hulp inschakelen. Dit doet u via de alarmknop op het pols- of halsalarm dat u altijd bij u draagt. Afhankelijk van uw wens is dit óf een familielid óf een zorgmedewerker van Stichting Samen Zorgen.

Hoe werkt het?

Nadat u op de alarmknop heeft gedrukt gaat er direct een oproep, via een kastje in

uw woning, naar de alarmcentrale van Zorgservicepunt plus (ZSP+). Zij zorgen ervoor dat er hulp wordt ingeschakeld. Afhankelijk van uw wens is dit óf een familielid óf een zorgmedewerker van Stichting Samen Zorgen.

Voor wie?

Krijgt u zorg aan huis van Stichting Samen Zorgen, dan kunt u persoonsalarmering aanvragen via het team wijkverpleging. Met hen maakt u een afspraak bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. ZSP+ zorgt er vervolgens voor dat de alarmering correct bij u wordt aangesloten. Ook regelen zij de administratieve zaken.

Kosten persoonsalarmering

De actuele kosten voor persoonsalarmering, die maandelijks via automatische incasso worden betaald, vindt u op www.stichtingsamenzorgen.thuisplatform.nl Als u al zorg krijgt van Stichting Samen Zorgen worden de kosten voor de verleende zorg bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd.

Leest u ook onze folder over persoonsalarmering voor alle informatie, of kijk op bovengenoemde website.

Contact

  1. Cynthia Derks Wijkverpleegkundige
  1. Telefoonnummer: 0488 - 820 217/06-10693228 (mobiel wo t/m vr van 07.00 - 17.00)
  2. Email: c.derks@stgsamenzorgen.nl
  1. Hanneke Bakker Wijkverpleegkundige
  1. Telefoonnummer: 0488 - 820 217 (maandag en dinsdag)
  2. Email: wijkverpleging@stgsamenzorgen.nl