Op weg naar rookvrije zorg

Bij kwaliteit van leven hoort volgens ons ook wonen en werken in een gezonde, rookvrije omgeving. Daarom is Stichting Samen Zorgen sinds 1 januari 2024 volledig rookvrij. Roken in onze locaties én op de terreinen ervan is niet toegestaan.

In stappen naar een volledig rookvrije organisatie

Natuurlijk hebben we cliënten en medewerkers de tijd gegeven om te wennen aan deze verandering. Wij hebben hen betrokken, geïnformeerd en ondersteund. Familieleden van cliënten, vrijwilliger en bezoekers van onze locaties zijn meegenomen in deze verandering. Het welzijn van de cliënt verliezen we niet uit het oog: er is altijd een passende oplossing. We zijn in stappen naar een volledig rookvrije organisatie gegaan.

Rookvrij in de wijkverpleging

In de wijkverpleging hebben we duidelijke afspraken met cliënten. Bijvoorbeeld dat de cliënt in het uur voordat onze medewerker komt niet rookt in huis en liefst de ruimte lucht. Zo geven we onze collega een rookvrije werkplek. Deze afspraken blijven bestaan.

Intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij, ook ziekenhuizen en verpleeghuizen. We zijn onderweg naar een wereld waarin onze (klein)kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien. Onderweg naar deze rookvrije generatie ondertekende brancheorganisatie Actiz in 2018 de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’. Deze ondertekende ze namens de ruim 400 aangesloten organisaties, waaronder Stichting Samen Zorgen.