Vire Hof

Op het landgoed ten oosten van het Wiel van Driel ontstaat Vire Hof: een unieke woonomgeving. Wonen op Vire Hof betekent ­wonen zoals u dat wilt. In een landelijke omgeving, met veel groen en ruimte om u heen. Mensen met en zonder ondersteuningsbehoefte wonen en leven er naast elkaar.

Wonen met zorg en ondersteuning dichtbij

Het project Vire Hof bestaat uit zes verschillende clusters. De clusters van Stichting Samen Zorgen zijn cluster twee en vier. Stichting Samen Zorgen biedt op Vire Hof verschillende mogelijkheden, passend bij uw wensen en zorgbehoefte. Zo kunt u kiezen uit zelfstandige huurappartementen met verschillende vormen van zorg en ondersteuning dichtbij (cluster twee), ook bieden we studio’s voor mensen met (ernstige) geheugenproblemen als dementie (cluster vier). De mogelijkheden bespreken we samen met u. Uiteindelijk kiest u natuurlijk zelf waar u en uw eventuele partner gaat/ gaan wonen.

Zelfstandig wonen in een appartement (Wlz-indicatie of Zorgverzekeringswet)

Cluster 2 Vire Hof - zelfstandig wonen in appartementIn een huurappartement is het fijn wonen: uw thuis, met uw eigen spullen om u heen. De appartementen zijn beschikbaar voor mensen die een Wlz-indicatie of wijkverpleging hebben of krijgen.  De appartementen zijn tussen de 46m2 en 75m2 groot. Ze hebben een woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer. Er is een badkamer met toilet, wastafel en douche. In de berging is een aansluiting voor de wasmachine aanwezig.

Zorg als in een zorglocatie, maar dan thuis (Wlz-indicatie)

U woont zelfstandig in uw appartement. Wel heeft u op bepaalde gebieden zorg en/of ondersteuning nodig. Stichting Samen Zorgen biedt u deze graag. U kunt de zorg vergelijken met die in een zorglocatie, maar dan thuis. Denkt u daarbij aan verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding en behandeling, het verzorgen van uw was, het schoonhouden van uw appartement en het verstrekken van eten en drinken.

U ontvangt van het CIZ een indicatie. Een medewerker van Stichting Samen Zorgen gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u welke vorm van zorg en ondersteuning voor u passend is: het Volledig Pakket Thuis (VPT) of het Modulair Pakket Thuis (MPT).

Wijkverpleging door Stichting Samen Zorgen (Zorgverzekeringswet)

U woont zelfstandig in uw appartement en kunt op een aantal gebieden hulp gebruiken. Stichting Samen Zorgen biedt u hier de benodigde wijkverpleging en/ of thuiszorg aan. Aanvullend kunt u gebruikmaken van verschillende servicepakketten, zoals tafeltje-dekje, een wasserijservice en huishoudelijke ondersteuning. De wijkverpleegkundige van Stichting Samen Zorgen gaat met u in gesprek en kijkt welke zorg- en ondersteuningsbehoefte u heeft.

Studio’s bij de boerderij (Wlz-indicatie)Cluster vier Vire Hof - veilig en geborgen wonen voor mensen met dementie

Naast de monumentale boerderij komen vier woongroepen van acht bewoners per woongroep. De veiligheid en geborgenheid die er geboden wordt is erg prettig voor mensen met (ernstige) geheugenproblemen als dementie. U heeft hier uw eigen studio met uw persoonlijke spullen om u heen. De studio’s bestaan uit een woon-/slaapkamer en een aparte badkamer met toilet. Ze variëren in grootte van 18 tot 28 m2. De gezamenlijke huiskamer deelt u met uw medebewoners. De medewerkers hebben specialistische kennis van zorg voor mensen met dementie. Zij bieden alle zorg en ondersteuning die nodig is, 24 uur per dag. Wonen naast de boerderij is mogelijk voor mensen die een Wlz-indicatie hebben.

Nieuwsbrief Vire Hof

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom wonen met zorg op Vire Hof in Driel én geïnformeerd worden over de informatiebijeenkomst die we gaan organiseren? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar virehof@stgsamenzorgen.nl.

Heeft u interesse in wonen met zorg op Vire Hof? Schrijft u zich dan vrijblijvend bij ons in als belangstellende. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen. Ook ontvangt u automatisch de nieuwsbrief in uw mailbox.

Klik hier en schrijf u in als belangstellende voor wonen met zorg dichtbij op Vire Hof

 

Meer informatie over Vire Hof vindt u ook op www.virehof.nl
Bekijkt u hier de video-impressie van Vire Hof

Meest gestelde vragen

 • Kan ik op Vire Hof wonen zonder zorgindicatie?

  Ja, dat kan. Heeft u geen zorgindicatie, dan kunt u wonen in de koop- of huurwoningen die worden aangeboden door projectontwikkelaar Hoornstra Bouw. Heeft u in de toekomst zorg of ondersteuning aan huis nodig, dan kunt u hiervoor natuurlijk terecht bij Stichting Samen Zorgen.

  Klik hier voor meer informatie over zelfstandig wonen met zorg dichtbij door Stichting Samen Zorgen.

  Meer informatie over kopen en huren zonder zorgindicatie kunt u krijgen via Carla Barthen: carlabarthen@live.nl

 • Kan ik inschrijven voor een appartement of studio?

  Inschrijven voor een appartement of studio met zorg van Stichting Samen Zorgen is nog niet mogelijk. Wel kunt u zich bij ons aanmelden als belangstellende. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat doen we onder andere via de periodieke nieuwsbrief.

  Ingeschreven staan als belangstellende heeft als vorodeel dat we u als eerste benaderen zodra we de wachtlijst gaan samenstellen. We nemen dan samen met u uw wensen en mogelijkheden door.

  Klik hier om u aan te melden als belangstellende voor wonen met zorg op Vire Hof.

 • Komen er voorzieningen op Vire Hof?

  Ja, in de monumentale boerderij komt een Grand Café van Stichting Samen Zorgen waar iedereen welkom is: bewoners van Vire Hof en hun bezoek, medewerkers van Stichting Samen Zorgen en inwoners van Driel en omgeving. Voor bewoners komt er een activiteitenruimten. Vire Hof krijgt een parkachtige tuin.

 • Hebben inwoners van Driel voorrang?

  De appartementen en studio’s zijn voor iedereen beschikbaar, we werken niet met voorrang. Wilt u als eerste benaderd worden zodra we de wachtlijst gaan samenstellen, meldt u zich dan vrijblijvend aan als belangstellende.

 • Hoe groot worden de appartementen en studio's?

  De appartementen met zorg in cluster twee worden tussen de 46m2 en 75m2 groot. Ze krijgen een woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer. Er is een badkamer met toilet, wastafel en douche. In de bering is een aansluiting voor de wasmachine aanwezig.

  De studio’s in cluster vier variëren in grootte van 18m2 tot 28 m2. Ze bestaan uit een woon-/slaapkamer en een aparte badkamer met toilet.

  De gebouwen worden zoveel mogelijk duurzaam gebouwd. Zo krijgt elk gebouw bijvoorbeeld een warmtepomp die energie opwekt uit de lucht, het water of de grond.

 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Vire Hof?

  Over wonen met zorg op Vire Hof versturen we periodiek een nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mailt te sturen naar virehof@stgsamenzorgen.nl.

  Heeft u of uw naaste belangstelling in wonen met zorg op Vire hof, meldt u zich dan vrijblijvend aan als belangstellende. Voordeel hiervan is dat we u als eerste benaderen op het moment dat we de wachtlijst gaan samenstellen. Ook ontvangt u automatisch de nieuwsbrief.

 • Komen er ook koopwoningen?

  Ja, op Vire Hof komen ook koopwoningen. Meer informatie hierover vindt u op de website van Vire Hof zelf: www.virehof.nl. Natuurlijk kunnen bewoners van de koopwoningen gebruik maken van de wijkverpleging van Stichting Samen Zorgen.