Vire Hof

Op het landgoed ten oosten van het Wiel van Driel ontstaat Vire Hof: een unieke woonomgeving. Wonen op Vire Hof betekent ­wonen zoals u dat wilt. In een landelijke omgeving, met veel groen en ruimte om u heen. Mensen met en zonder ondersteuningsbehoefte wonen en leven er naast elkaar.

Wonen met zorg en ondersteuning dichtbij

Vire Hof biedt verschillende mogelijkheden, passend bij uw wensen en zorgbehoefte. Zo kunt u kiezen uit zelfstandige huurappartementen met verschillende vormen van zorg en ondersteuning dichtbij, ook bieden we studio’s voor mensen met (ernstige) geheugenproblemen als dementie. De mogelijkheden bespreken we samen met u. Uiteindelijk kiest u natuurlijk zelf waar u en uw eventuele partner gaat/ gaan wonen.

Zelfstandig wonen in een appartement (Wlz-indicatie of Zorgverzekeringswet)

In een huurappartement is het fijn wonen: uw thuis, met uw eigen spullen om u heen. De appartementen zijn beschikbaar voor mensen die een Wlz-indicatie of wijkverpleging hebben of krijgen.

Zorg als in een zorglocatie, maar dan thuis (Wlz-indicatie)

U woont zelfstandig in uw appartement. Wel heeft u op bepaalde gebieden zorg en/of ondersteuning nodig. Stichting Samen Zorgen biedt u deze graag. U kunt de zorg vergelijken met die in een zorglocatie, maar dan thuis. Denkt u daarbij aan verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding en behandeling, het verzorgen van uw was, het schoonhouden van uw appartement en het verstrekken van eten en drinken.

U ontvangt van het CIZ een indicatie. Een medewerker van Stichting Samen Zorgen gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u welke vorm van zorg en ondersteuning voor u passend is: het Volledig Pakket Thuis (VPT) of het Modulair Pakket Thuis (MPT).

Wijkverpleging door Stichting Samen Zorgen (Zorgverzekeringswet)

U woont zelfstandig in uw appartement en kunt op een aantal gebieden hulp gebruiken. Stichting Samen Zorgen biedt u hier de benodigde wijkverpleging en/ of thuiszorg aan. Aanvullend kunt u gebruikmaken van verschillende servicepakketten, zoals tafeltje-dekje, een wasserijservice en huishoudelijke ondersteuning. De wijkverpleegkundige van Stichting Samen Zorgen gaat met u in gesprek en kijkt welke zorg- en ondersteuningsbehoefte u heeft.

Studio’s bij de boerderij (Wlz-indicatie)

Naast de monumentale boerderij komen vier woongroepen van acht bewoners per woongroep. De veiligheid en geborgenheid die er geboden wordt is erg prettig voor mensen met (ernstige) geheugenproblemen als dementie. U heeft hier uw eigen studio met uw persoonlijke spullen om u heen. De gezamenlijke huiskamer deelt u met uw medebewoners. De medewerkers hebben specialistische kennis van zorg voor mensen met dementie. Zij bieden alle zorg en ondersteuning die nodig is, 24 uur per dag. Wonen naast de boerderij is mogelijk voor mensen die een Wlz-indicatie hebben.

Nieuwsbrief Vire Hof

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom wonen met zorg op Vire Hof in Driel? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar virehof@stgsamenzorgen.nl.

Klik hier voor de nieuwsbrief Vire Hof van februari 2022

Inschrijven als belangstellende

Heeft u interesse in wonen met zorg op Vire Hof? Schrijft u zich dan vrijblijvend bij ons in als belangstellende. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen. Ook ontvangt u automatisch de nieuwsbrief in uw mailbox.

Klik hier en schrijf u in als belangstellende voor wonen met zorg dichtbij op Vire Hof

 

Meer informatie over Vire Hof vindt u ook op www.virehof.nl
Bekijkt u hier de video-impressie van Vire Hof