Trots op onze vrijwilligers: Corrie van Binsbergen

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ruim 200 vrijwilligers actief, één ervan is Corrie van Binsbergen; zij is vrijwilligster in Andalhof.

Corrie van Binsbergen is 79 jaar (“eind van het jaar hoop ik 80 te worden”! ).

Corrie komt oorspronkelijk uit Dodewaard en is na haar trouwen met echtgenoot Arie verhuisd naar Andelst. “Arie was buschauffeur en we konden een huis krijgen naast het busstation. We hebben 4 dochters gekregen. Inmiddels wonen we in Zetten. Gelukkig wonen we allemaal dicht bij elkaar; 3 dochters wonen in Zetten en 1 in Randwijk.”

‘Ik ben al heel lang actief bij Stichting Samen Zorgen, het begon 32 jaar geleden. Ik had op een verjaardag een kennis ontmoet die bij De Hoge Hof werkte en ze vroeg mij of koffieschenken bij
De Hoge Hof in Herveld iets voor mij was. Dat leek me wel iets en al gauw was ik elke maandag en vrijdag  op het plein te vinden tijdens de koffieochtenden. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan! “

En daar bleef het niet bij: samen met de andere koffievrijwilligers ging Corrie ieder jaar met een groep ouderen meewandelen met de vierdaagse in Herveld. “Inmiddels loop ik niet meer mee. Maar ik ben nog wel actief bij de vierdaagse samen met mijn man Arie.  Ik schenk nu de koffie voor de wandelaars en Arie rijdt de bus”.

“Van mijn 64ste tot mijn 70ste werkte ik in vaste dienst bij de huishoudelijke dienst van De Hoge Hof. Daarnaast bleef ik vrijwilligerswerk doen bij De Hoge Hof." In de avonduren heb ik nog meegeholpen bij de receptie van De Hoge Hof;  je begroette dan mensen die binnenkwamen en wees ze de weg, dat was heel gezellig en fijn om te doen! Op een gegeven moment ben ik samen met  2 andere dames gestart met de bingo op het Hofplein, dat werd een groot succes!”

Ook heeft Corrie goede herinneringen aan het versieren van de zaal rond kerst en het oliebollen bakken.

“Toen de Hoge Hof verhuisde ben ik meegegaan naar Andalhof, dat was wel even wennen, ik miste de sfeer van het Hofplein en de mensen die er toen waren. Maar het is heel fijn om de ouderen te kunnen blijven ondersteunen. Ook is het fijn om de medewerkers te helpen, zodat ze even iets anders kunnen doen. Door bijvoorbeeld koffie en thee te verzorgen; de meiden zijn erg druk en ik zie ook dat de zorg zwaarder is geworden.”

“Momenteel ben ik nog actief bij de frietavond en de bingo, dat is zo gezellig! Voor de bingoprijzen gaan Arie en ik altijd samen op pad, we maken er een leuk dagje van!”

“Het vrijwilligerswerk heeft me heel veel gebracht. De omgang met ouderen vind ik fijn, ik geniet van de gesprekken, vooral het praten over vroeger: de oude verhalen vind ik mooi.”

Corrie glundert: “Zolang ik het vrijwilligerswerk kan doen, blijf ik het doen!”