Studenten HAN organiseren beweeguur voor bewoners Andalhof

Donderdag 12 mei werden bewoners van Andalhof tijdens hun wekelijkse beweeguur verrast door tweedejaars studenten Sportkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij bouwden de buurtkamer om tot uitdagende beweegruimte en gingen enthousiast van start! En niet alleen zij waren enthousiast, ook de bewoners hebben genoten.

Miriam Beulakker, bewegingsfunctionaris bij Stichting Samen Zorgen: “Bewoners keken toen ze aankwamen in de buurtkamer verwonderd rond: een mandarijnen race, pingpongspel, balspel en balansspellen. Dat hadden ze nog niet eerder gezien. Iedereen kon de spellen proberen, waarbij samenwerking centraal stond. Ik vond het bijzonder te zien hoe de bewoners met elkaar in beweging kwamen. Ze hielpen elkaar, er werd veel gelachen. Tijdens de mandarijnenrace werden de bewoners competitief: een echte wedstrijd! Collega’s, vrijwilligers, bewoners en de studenten werkten samen: het was één grote familie. De sfeer was opgewekt, positief en vooral bewegend. Deze bijzondere beweegochtend heeft een bijdrage geleverd aan de fysieke, mentale en sociale verbinding tussen bewoners, studenten, vrijwilligers en medewerkers. Het was voor ons ook leerzaam om andere beweegopdrachten te mogen ervaren. We hebben genoten!”

Stijn van Dalsen, Wouter Bosch, Thomas van Wuijtswinkel en Bart Derks (de studenten): “We zijn heel enthousiast over deze ochtend. Om de bewoners met een glimlach bezig te zien doet ons goed. Uiteindelijk is dat waar wij het voor doen. Plezier maken met elkaar staat dan ook bovenaan bij ons. Om dan te zien en horen dat de mensen het erg leuk en gezellig vonden is het allerbelangrijkste voor ons. We willen - door ouderen te laten bewegen - de sociale contacten tussen hen bevorderen en eenzaamheid tegengaan. Vanuit onze eigen ervaring zien we eenzaamheid als een probleem voor ouderen. Wij hopen bij te dragen aan het oplossen van dit maatschappelijke probleem.”

Beweeguur voor bewoners Andalhof door studenten HAN