Stichting Samen Zorgen biedt opleidingsplaats specialist ouderengeneeskunde

Dankbaar maken we gebruik van de diensten van Novicare. Sinds kort is deze organisatie voor regio Arnhem-Nijmegen een erkende opleidingsinstelling die basisartsen opleidt tot specialist ouderengeneeskunde. We zijn er trots op dat wij één van de ouderenzorgorganisaties zijn die een opleidingsplek beschikbaar stellen.

Jeanette Horlings-Koetje, directeur-bestuurder van Stichting Samen Zorgen licht toe: “Deze samenwerking laat zien dat samen bouwen aan de toekomstbestendigheid van zorg soms ook om creativiteit vraagt. We zijn er trots op dat we deze opleidingsplek kunnen bieden; we weten als geen ander dat er veel te leren is bij een relatief kleine organisatie. Samenwerken is en blijft heel belangrijk in de keten van zorg, met deze stap bouwen we de samenwerking met Novicare en de collega zorgorganisaties weer verder uit.”

Novicare: “De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten heeft criteria aangepast waardoor regionale behandeldiensten zoals Novicare en kleinschalige zorgorganisaties ook basisartsen kunnen opleiden tot specialist ouderengeneeskunde. Dat we nu ook bij kleinschalige woonzorginstellingen artsen in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde kunnen opleiden, opent deuren. Voor andere VVT-instellingen in het land, maar ook voor zorginstellingen in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg.”

Basisarts Belal Nasimi verleent via een opleidingsplek per 1 maart de medische zorg aan bewoners van de locaties van Stichting Samen Zorgen, hij wordt opgeleid door specialist ouderengeneeskunde Martijn Garretsen.