Nieuwe locatie Stichting Samen Zorgen krijgt de naam Andalhof

Na een jaar van voorbereiden en bouwen is op maandag 12 april woonzorglocatie Andalhof opgeleverd. Bewoners van De Hoge Hof verhuizen eind juni naar de nieuwe locatie, die tijdens de bouw bekend stond als ‘nieuwbouw Zandakkers’.

De naam werd bekendgemaakt tijdens de oplevering van het gebouw. Mevrouw Van Olst en mevrouw Van den Berg, bewoners van De Hoge Hof, ontvingen uit naam van Jeanette Horlings-Koetje, directeur-bestuurder van Stichting Samen Zorgen, de sleutels uit handen van twee medewerkers van Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Waar komt de naam ‘Andalhof’  vandaan?

Na een oproep via de nieuwsbrief werden we verwezen naar de historie van Andelst. Het eerste deel van de naam verwijst dan ook naar ‘Andassale’, zoals Andelst in 885 werd genoemd. Het twee deel van de naam verwijst naar De Hoge Hof, de huidige locatie van Stichting Samen Zorgen.

Eind juni verhuizen bewoners De Hoge Hof naar Andalhof

Nu we de sleutel hebben kunnen we aan de slag met het inrichten van de locatie. Denk aan het aankleden van de gezamenlijke huiskamers, het plaatsen van de gordijnen in de appartementen en het aanleggen van de domotica. Ook de tuin wordt verder aangelegd. Dit alles moet klaar zijn voor eind juni, want dan verhuizen de bewoners van De Hoge Hof naar hun nieuwe thuis.

Bewoners van De Hoge Hof kijken uit naar de verhuizing: “We vinden het leuk, maar ook wel spannend om te gaan verhuizen. We weten nu wat we hebben, maar nog niet precies wat we krijgen. Maar bovenal hebben we er zin in!”.

Duurzame locatie

Andalhof is duurzaam gebouwd. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen en wordt het verwarmd door een luchtwarmtepomp. Deze zorgt ook voor warmteterugwinning. Verder is er zonwering aangebracht en komt er op het terrein een systeem dat het regenwater opvangt. Jeanette: “Waar we ook trots op zijn is dat de locatie beschikt over zogenaamde Biobased keukens: zowel het materiaal dat is gebruikt als de wijze van transport zijn duurzaam.”

De locatie is zo ingericht dat bewoners hun eigen appartement hebben, maar ook eenvoudig de gezelligheid van medebewoners kunnen opzoeken in de buurtkamer of in de tuin. Op deze wijze kunnen bewoners maximale eigen regie behouden en zorg en ondersteuning krijgen als dat noodzakelijk is.

Een vlot en prettig verlopen bouwproces

Nico Lamerichs, directeur Productie Hendriks Bouw en Ontwikkeling, blikt terug op het bouwproces: “Wij hebben Stichting Samen Zorgen met veel plezier begeleid en geadviseerd bij de realisatie van de nieuwbouw. Wij zijn in gesprek gegaan over de toekomstige bewoners van de nieuwbouw waardoor we ook de juiste adviezen konden geven. Dat verplaatsen in de doelgroep is voor ons een vanzelfsprekendheid. We kijken terug op een vlot en prettig verlopen bouwproces. Met de keuze voor een energiezuinige nieuwbouw kan SSZ weer jaren vooruit.”

Meer informatie over wonen in Andalhof?

Neemt u dan contact op met Wilmanet Buitenhuis, woonzorgbemiddelaar bij Stichting Samen Zorgen, via 0488 - 820002 of woonzorgbemiddeling@stgsamenzorgen.nl.

[Foto: mevrouw Van Olst en mevrouw Van den Berg onthullen de naam van de nieuwe locatie van Stichting Samen Zorgen in Andelst]