Nationale beweegweek: ook wij deden mee!

In de week van 16 mei brachten landelijk vele vrijwilligers en professionals duizenden ouderen letterlijk in beweging en in verbinding met elkaar. Ook wij deden weer mee aan deze sportieve (en zeer geslaagde) beweegweek, georganiseerd door OldsStars VitaliteitsSpelen!

HeteRUN in Heteren

Bewoners van Liefkenshoek wandelden samen met familie en vrijwilligers een mooie wandeling van drie kilometer tijdens de HeteRUN. Christel Stunnenberg van Liefkenshoek vertelt: “We startten bij de scholen, waar voor iedereen een flesje water klaarstond. Omdat ieder zijn eigen tempo liep splitste de groep al snel in tweeën. Na een welkome pauze onder de bomen van de skatebaan, waar we wat te drinken en eten kregen en de begeleiders de zweetdruppels van hun voorhoofd depten, konden we er weer tegenaan! Voor het stukje dijk hadden we wat extra duwkracht nodig. Gelukkig was die snel gevonden. Eenmaal op de dijk genoten we van het prachtige uitzicht over de uiterwaarden, spelende kinderen en een jetski die over het water danste. De weg naar de finish werd begeleid door applaus van toeschouwers.

Voor alle deelnemers waren er een medaille en een roos. Wat hebben we genoten van deze wandeltocht! Het feestje ging nog even door op Liefkenshoek waar voor iedereen een koel drankje en een snackje klaarstond. Op naar volgend jaar, dan zijn we zeker weer van de partij!”

Nationale balkon beweegdag

Op vrijdag sloten we op onze locaties de week af met een veelzijdig beweegprogramma tijdens de ‘Nationale balkon beweegdag’. Op Liefkenshoek sloten ook de bewoners van Rauwendaal gezellig aan. We deden onder andere spierversterkende oefeningen en Drums Alive. Waarvoor bij de laatste op Liefkenshoek nog meer muziekinstrumenten uit de kast werden gehaald. Een heel orkest van tamboerijnen, trommels en drums. Enkele reacties van bewoners waren: “Ik vind dit zo leuk!” en “Nooit gedacht dat ik nog zou drummen!”. De dag werd afgesloten met gezonde smoothies. Op Andalhof tijdens de bingo, op Liefkenshoek werd samen met onder andere familie nog gedanst en gezongen op muziek uit de jaren ’60, ‘70’ en ’80.

Kortom: beweging genoeg voor iedereen, binnen ieders eigen fysieke mogelijkheden. We hebben samen veel ontspanning en plezier beleefd. We bedanken iedereen voor deze fantastische beweegweek! We doen volgend jaar graag weer mee!