Trots op onze vrijwilligers: Ineke Tijssen-Leenders

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ruim 200 vrijwilligers actief.
Een ervan is  Ineke Tijssen-Leenders, zij is vrijwilligster in Andalhof en bij Tafeltje Dekje.
Ineke is geboren in Heteren waar haar vader voor de steenfabriek werkte. Inmiddels woont ze al 47 jaar met haar man Fred in Herveld. Ze hebben 2 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen.
Samen met haar man heeft Ineke jarenlang een winkel gerund in Zetten, Tijssen Electra. Inmiddels zijn ze met pensioen maar nog lang niet uitgewerkt. Ineke en haar man brengen maaltijden rond voor Tafeltje dekje, zijn vrijwilliger bij de tennisvereniging en ook bezoekt Ineke nog een oudere dame.

“Ik ben bij Liefkenshoek terecht gekomen omdat mijn moeder hier in 2004 kwam wonen. Om de zorg te ondersteunen verzorgde ik altijd haar nagels.
Na een tijdje wilde een buurvrouw van mijn moeder ook graag haar nagels laten verzorgen en van het een kwam het ander. Na 2 jaar had ik een groep van 6/7 bewoners voor de handverzorging: nagels lakken, vijlen en handen lekker inmasseren met crème.
Nadat mijn moeder is overleden in 2017 ben ik gestopt met vrijwilligerswerk in Liefkenshoek. Toch ben ik weer vrij snel actief geworden bij Stichting Samen Zorgen. Mijn dochter werkte inmiddels bij de toenmalige Hoge Hof, ze belde me een keer  dat ze oliebollen aan het bakken waren maar dat het meel op was. Ze vroeg mij of ik tijd had om even meel te brengen.
Dit heb ik gedaan en al snel werd ik aangesproken door Marian Lintsen of  ik geen vrijwilligerswerk wilde komen doen.
Dat heb ik gedaan, ik heb toen als vrijwilligster een mevrouw regelmatig bezocht en ik ben weer begonnen met nagels lakken samen met 2 andere vrijwilligsters. Dat was heel leuk om te doen, we hadden onderling een goede klik. Inmiddels zijn we verhuisd naar de Andalhof en is de samenstelling van de vrijwilligers veranderd. Momenteel werk ik samen met vrijwilligster Grada.
Maar we kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken!
De nagellak krijg ik via mijn pedicure maar ook vraag ik altijd aan bekenden of ze nagellak over hebben, zodat wij er weer plezier van hebben. De dames hebben een paar favoriete kleuren zoals roze en rood. Tegenwoordig komen er zelfs heren langs voor een handmassage. Het is heel fijn om te doen, je ziet mensen ontspannen tijdens de activiteit.

Ik vind het zelf ook heel prettig om nog actief te zijn, het geeft me ritme en het contact met de mensen geeft me voldoening.
Dit is iets wat ik wil blijven doen zolang ik het kan!