Vrijwilliger Job stapt wekelijks op de duo-fiets

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Eén daarvan is Job Dieleman. Job is 24 jaar oud en sinds twee jaar vrijwilliger op Liefkenshoek: “Ik dacht: is dat niet een beetje gek, zo’n jong iemand op een duo-fiets?”

Job stapte ongeveer twee jaar geleden binnen bij Liefkenshoek met de vraag of er nog vrijwilligers nodig waren. Job: ”Ik heb altijd een goede band gehad met mijn opa en oma en ik wilde graag ook iets voor andere ouderen betekenen. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde Hanneke Nieboer, de vrijwilligerscoördinator, mij dat er voor de duo-fiets op Liefkenshoek vrijwilligers werden gezocht. Eerst dacht ik: is dat wel iets voor mij?  Is dat niet een beetje gek, zo’n jong iemand op een duo-fiets? Maar nu ik weet hoe leuk het is, en hoeveel plezier de bewoners er aan beleven maakt het me niet meer uit wat anderen ervan vinden.

We fietsen elke week door de omgeving, soms in de buurt en soms wat verder weg. Het verste was een ritje naar Randwijk. We zijn vaak te vinden op de dijk, langs het water of de kinderboerderij in Heteren. Alles is mogelijk en natuurlijk in overleg met de bewoner. Bij slecht weer blijven we binnen, drinken samen een kop koffie, praten wat of doen een spelletje. Ook staat er in Liefkenshoek sinds kort een fiets met een beeldscherm (SilverFit en Motomed, red.) waarop je tijdens het fietsen mooie routes kunt volgen of spellen kunt doen.”

Het vrijwilligerswerk is leuk, het geeft me een voldaan gevoel om te weten dat de bewoners het fijn vinden dat je bent geweest. Ik werk ook nog een aantal dagen op de stadsboerderij in Arnhem, hier ben ik verantwoordelijk voor de dierenverzorging en het aansturen van vrijwilligers. Door mijn ervaring weet ik hoe het is om vrijwilliger te zijn en kan ik dit meenemen in mijn werk. Een voorbeeld: Op mijn werk zeggen mensen soms: “Ik ben maar een vrijwilliger”, ik zeg dan: “Je bent niet ‘maar’ een vrijwilliger, je bent meer dan dat: je betekent echt iets voor de mensen! Je doet er toe!”"

Kent u iemand die ook iets wil betekenen voor de bewoners van de locaties van Stichting Samen Zorgen? Of wilt u zelf een bijdrage leveren? Dat kan al vanaf een paar uurtjes per maand. Hanneke Nieboer, onze vrijwilligerscoördinator geeft graag meer informatie: h.nieboer@stgsamenzorgen.nl.