Update Coronabesmetting Liefkenshoek

Datum: 29 oktober 2020

Ondanks onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen is binnen onze verpleeghuislocatie Liefkenshoek een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De eerste besmettingen met het coronavirus binnen een van de huizen van Stichting Samen Zorgen zijn hiermee, zeer spijtig, een feit.

Wat doet Stichting Samen Zorgen

In deze tijd zijn besmettingen helaas te verwachten. Hierop zijn we dan ook goed voorbereid. De betreffende cliënten zijn sinds het vermoeden van de besmetting volgens het RIVM-protocol verzorgd. De cliënten zijn in quarantaine en de zorgmedewerkers nemen strikte regels qua beschermende middelen en hygiënemaatregelen in acht. We testen zo vroeg en zo vaak als mogelijk, zodat verspreiding van het virus zo snel en efficiënt mogelijk kan worden ingedamd. Bij deze cliënten is bezoek nu beperkt mogelijk. De betreffende contactpersonen worden over de situatie altijd persoonlijk geïnformeerd.

We monitoren in afstemming met de GGD en het RIVM de landelijke ontwikkelingen en volgen deze strikt op. Er wordt steeds op maat gekeken welke maatregelen nodig zijn en dit betekent dat ons coronabeleid is aangescherpt.

Wat vragen we van bezoekers

Aan bezoekers vragen we om onderstaande zaken goed ter harte te nemen:

  • Kom alléén op bezoek als u vrij bent van koorts, verkoudheid en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid). Door het niet in acht nemen hiervan lopen niet alleen uw naaste, maar óók de overige cliënten/bewoners van de afdeling en onze medewerkers een reëel risico.
  • Het toegestane aantal bezoekers wijzigt niet: dit blijft 3. Om te voorkomen dat het te druk wordt op locaties worden bezoekers dringend verzocht zich te houden aan maximaal 3 bezoekers per dag, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het gehele zorgcentrum, inclusief het appartement van de bewoner.
  • Registratie bij bezoek blijft van kracht, zodat bron- en contactonderzoek mogelijk is.

Op afdelingen met een coronabesmetting zijn andere en/of aanvullende maatregelen van toepassing. Hierover wordt op maat gecommuniceerd met de contactpersonen.

We hopen met deze maatregelen een piek in het aantal besmettingen te voorkomen om zo de best mogelijke zorg aan onze cliënten te kunnen blijven garanderen.