Trots op onze vrijwilligers! Maak kennis met Wim van Welie

Bij Stichting Samen Zorgen zijn zo’n 260 vrijwilligers actief. Eén daarvan is chauffeur Wim van Welie. Hij startte bij ons als vrijwilliger bij Tafeltje Dekje. Wim vertelt: “Tijdens een feestavond een paar jaar geleden hoorde ik twee SSZ-collega’s met elkaar praten over dat er een nieuwe chauffeur voor de dagbesteding werd gezocht. Ik raakte betrokken bij het gesprek en mij werd gevraagd of dit niet iets voor mij was. Mijn eerste reactie was “Dat is niks voor mij, ik kan niet rijden.”"

Dat bleek een grap want het chauffeurswerk zit Wim in het bloed. Hij is 32 jaar lang kraanmachinist geweest en ook nog internationaal chauffeur. Hij heeft dus vele kilometers op zijn naam. Na aandringen van de collega’s is Wim een proefrit gaan maken met de bus van de dagbesteding en sindsdien is hij vrijwillig chauffeur. Wim rijdt één keer per week: ’s ochtends brengt hij de cliënten naar de dagbesteding in Zetten en ’s middags haalt hij ze op. Op de dagbesteding beleven mensen die nog thuis wonen een waardevolle dag.

Wim: “De cliënten komen uit de hele gemeente Overbetuwe, op dit moment breng en haal ik mensen uit Heteren, Randwijk en Valburg. Ook breng en haal ik bewoners van de locaties van Stichting Samen Zorgen naar en van het ziekenhuis op. Ik breng de bus voor onderhoud naar de garage en zorg dat de tank weer vol is.

Als chauffeur maak je veel moois mee. Wim: “Het komt soms voor dat je met de bus bij iemand voor de deur staat en een cliënt niet mee wil. Ik zeg dan: ”Er zitten allemaal mensen speciaal op u te wachten met koffie en gebak”. Als ze dat horen gaan ze altijd mee!”" Wim heeft plezier in het vrijwilligerswerk: “Anders zou ik het niet doen”.

Naast Wim zijn er nog 16 chauffeurs actief bij de dagbesteding: Tonny, Bennie, Dinie, Gerard, Hans, Wim N., Wilie, Wim S, Niek, Matoeskja, Jos, Gerie, Peter, Ans, Karel, Richard.

Wilt u ook bijdragen aan een waardevolle dag voor de cliënten? Word dan vrijwilliger! Meer informatie over vrijwilligerswerk vindt u op onze website, of mail naar Hanneke Nieboer, vrijwilligerscoördinator: h.nieboer@stgsamenzorgen.nl.