Trots op onze vrijwilligers: Jan en Helma Huntelerslag-van Binsbergen

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Twee van hen zijn het echtpaar Jan en Helma Huntelerslag. Ze zijn beiden actief in Liefkenshoek.

“We zijn in Liefkenshoek gekomen door onze (schoon) vader: hij kwam hier in 2017 wonen. We bezochten hem hier elke dag en dronken dan ook samen met hem een kop koffie op het plein, hierdoor leerden we ook andere bewoners kennen. Dit was erg gezellig. Dat was de reden dat, toen onze (schoon)vader in 2019 overleed, we besloten te blijven als vrijwilliger in Liefkenshoek”.

Jan en Helma kennen elkaar nu ruim 30 jaar, ze hebben elkaar ontmoet in Driel.  Helma vertelt hoe ze elkaar hebben leren kennen: “Ik werkte indertijd in Driel bij Driessen, toen mijn collega op een dag zei:  ”Er komt hier een hele leuke slager werken, dat is echt iets voor jou”. Ik was benieuwd. En inderdaad… Jan bleek een hele leuke man te zijn en zo is het begonnen!" Helma:  Ik zeg altijd: “We hebben elkaar tussen de speklappen ontmoet”.

Ze zijn nu inmiddels ruim 30 jaar samen. Jan is slager geweest in Driel tot zijn gezondheid het niet langer toe liet. Daarna had hij tijd voor vrijwilligerswerk. Helma: “Ik heb altijd voor mijn ouders gezorgd en toen ze er niet meer waren miste ik het zorgen voor een ander heel erg”.

Helma en Jan zijn in Liefkenshoek actief bij verschillende activiteiten; zoals de bingo op maandagavond, daarnaast schenkt Helma koffie op de dinsdagavond bij het koor en Jan biljart nog met een bewoner. Ook zijn Jan en Helma altijd bereid om ergens in te vallen.

Beiden doen ook de prijzeninkoop voor de bingo. “We doen ons best om leuke, betaalbare prijzen te vinden, maar het is niet altijd makkelijk om iedereen tevreden te stellen. Gelukkig krijgen we ook positieve reacties.We voelen ons thuis bij Liefkenshoek, we genieten van het contact met de ouderen, het gaat hierbij niet alleen om het koffieschenken of de bingo maar vooral om de persoonlijke aandacht, het praatje. En het respect voor elkaar. Je merkt: de liefde die je geeft aan een ander krijg je dubbel en dwars terug”.

Beiden geven aan: “Zolang we het vrijwilligerswerk kunnen doen,  blijven we het doen”!

Tevens doen ze een oproepje: “Bewoners van Liefkenshoek die het leuk vinden om naar de bingo te gaan op maandagavond zijn van harte welkom! En lijkt het u leuk om samen met Jan te biljarten op dinsdagavond? Laat dit gerust weten”.