Yoga in kerstsfeer

Ondanks de coronamaatregelen gaan we voor fijne feestdagen. Zeker nu willen we onze bewoners persoonlijke aandacht geven. Ook willen we op onze locaties een warme kerstsfeer tot stand brengen. Dat begint met versiering!

De lockdown beperkt onze mogelijkheden maar we willen een feestelijke dagbesteding verzorgen. Zoals gewoonlijk organiseren we kleinschalige, corona-proof beweegprogramma’s zoals ‘Drums Alive’, het beweeguurtje in de tuinkamer en Yoga… alleen dan in kerstsfeer!

Op Liefkenshoek organiseerden bewegingsfunctionaris Miriam en vrijwilliger Renate vorige week een speciale Kerst-Yoga. In het midden van de ruimte stond een glitterlamp (zie foto) die het plafond in een sterrenhemel veranderde. Uit dezelfde lamp kwam kerstmuziek; onze bewoners waren onder de indruk.

Ze raakten helemaal in de stemming en haalden kerstverhalen van vroeger op. De bewoners vertelden hoe er thuis gevierd en gegeten werd. Vervolgens gingen we in beweging door denkbeeldige gehaktballen en soep te maken. Zachte sportballetjes waren gehaktballen en gekleurde danslinten symboliseerden soep.

Terwijl er werd gelachen trainden bewoners hun kracht, balans, ontspanning en flexibiliteit. Ze kwamen met eigen ideeën en sommigen droegen een kerstmuts. Het was een succes en zal vanmiddag herhaald worden. In het nieuwe jaar hopen we ook weer buiten te kunnen bewegen.

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2022 toegewenst!

ssz kerst  ssz kerst  ssz kerst  ssz kerst