Bewoners vieren Sinterklaas

Andalhof
Op donderdag 2 december bracht Sinterklaas een bezoek aan Andalhof. Dat was voor het eerst, want tijdens het vorige sinterklaasfeest bestond Andalhof nog niet! We gaven de Sint een warm welkom en een korte rondleiding. Hij was onder de indruk en voelde zich al snel thuis. We kennen dat gevoel…

Het feest kon beginnen. We vierden het in de buurtkamers, onder het genot van warme chocolademelk met slagroom en gevulde speculaas. Er werden liedjes gezongen, verhalen verteld en cadeautjes uitgedeeld. Ook werd er getafelvoetbald en een modeshow gelopen, mede mogelijk gemaakt door twee Pieten. De sfeer zat er goed in en de bewoners hebben genoten met volle teugen.

Liefkenshoek
De volgende dag, vrijdag 3 december, was Liefkenshoek aan de beurt. Om tien uur ’s ochtends zaten bewoners klaar op het plein. Ze werden aangenaam verrast toen er een speciale sinterklaasbingo van start ging. Deze werd door niemand minder dan de Sint zelf georganiseerd! Er waren drie Pieten van de partij. Ze zongen, dansten en maakten daarmee de bewoners aan het lachen.

De gezelligheid zette zich voort in de tuinkamer. Terwijl bewoners genoten van chocolademelk en lekkers speelde onze muziektherapeut Ilse live sinterklaasmuziek. Ook de beweegactiviteit, verzorgd door bewegingsfunctionaris Miriam en vrijwilliger Renate, was feestelijk: de Pieten deden fanatiek mee en dansten zelfs op de tafels. Na afloop gingen ze bij een aantal bewoners kort op bezoek.

Dagbesteding Loohof
Het derde en laatste feestje vierden we zonder dat Sinterklaas er zelf bij was. Daar baalde hij van maar dat mocht de pret niet drukken! We dronken warme chocolademelk en proostten op de Sint. Hij had namelijk voor iedereen een mooi cadeau laten bezorgen: een tasje vol lekkernijen. Dank u Sinterklaasje! Op de Facebook-pagina van de Dagbesteding Loohof ziet u twee blij verraste gezichten en krijgt u een sfeerimpressie.

Wie zoet is, krijgt lekkers…
Dat geldt niet alleen voor bewoners, die allen een smakelijk sinterklaascadeautje ontvingen. Sinterklaas had deze dagen ook voor medewerkers en vrijwilligers wat lekkers. Hij gaf ze een banketstaaf en een zelfgeschreven gedicht. Samen met onze bewoners kijken we terug op een geslaagd SSZinterklaasfeest!

Sinterklaas Liefkenshoek   Andalhof Sinterklaas   Sinterklaas Andalhof