Samen koken op Andalhof

Elke dinsdagochtend koken bewoners van Andalhof met elkaar. Dat doen we onder het genot van goede muziek en mooie verhalen. Tussen de middag schuiven de bewoners die niet meekookten aan om samen te eten in de buurtkamers. De gerechten vallen vaak goed in de smaak. Favoriet zijn de stamppotten, natuurlijk met een gehaktbal en speklappen die nét iets harder gebakken zijn.
Deze ochtenden zijn voor de medewerkers van Andalhof mooie momenten om in gesprek te gaan over eten: wat vindt u lekker? Wat ziet u graag terug op de menulijst? Ook wordt gesproken over hoe de gerechten vroeger werden gemaakt. Het menu voor de volgende week nemen we ook door, dat is soms een uitdaging maar altijd lukt het weer een lekker gerecht op tafel te krijgen.
Bewoners Andalhof schillen samen appelsOp de foto ziet u een aantal bewoners appels schillen. Want wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte appelmoes? Ook worden er vaak de zorgvuldig geoogste groenten uit eigen tuin gegeten. Alle bewoners kunnen meedoen met voorbereiden en koken. Lukt iets niet, zoals het schillen van de aardappelen, dan is er altijd iets anders wat wél lukt.
Eet smakelijk!