Opening wandelbankjesroute

Op woensdagochtend 1 september, als alle bewoners van Liefkenshoek nog aan het ontbijt zitten, zijn medewerkers en vrijwilligers al druk in en rondom de locatie. Er is van alles te doen zo vroeg in de ochtend, want de opening van de wandelbankjesroute wordt voorbereid!

Ontmoetingen stimuleren
Doel van deze routes is om het contact tussen inwoners van Heteren, en daarmee dus ook de bewoners van Liefkenshoek, te bevorderen. Wandelen in de buitenlucht stimuleert ontmoetingen met anderen. Hierdoor kan het welzijn zowel fysiek, mentaal als sociaal worden verhoogd. En natuurlijk is het voor familie een mooie gelegenheid om tijdens een bezoek aan hun naaste samen de routes te wandelen, mensen te ontmoeten en fijne gesprekken te voeren.

Samenwerking
Het initiatief komt van Heteren Sociaal: een kleinschalig platvorm door vrijwilligers opgezet. Zij zijn actief in het dorp om onder andere allerlei beweegactiviteiten te organiseren voor bewoners in het dorp. De gemeente Overbetuwe heeft gerealiseerd dat een aantal bestaande bankjes verplaatst mocht worden en er twee nieuwe bankjes bij zijn gekomen, zodat bewoners de afstand tussen de bankjes goed kunnen wandelen.

Twee routes
Er zijn twee wandelroutes, met de thema’s Levenswijsheid en Levensverhaal. Tijdens het wandelen kom je op de bankjes teksten tegen die gaan over deze thema’s. De teksten zijn bedacht door bewoners van Liefkenshoek. Geestelijk verzorger Dorien Doorn en bewegingsfunctionaris Miriam Beulakker hebben dit samen met de bewoners gerealiseerd.

Terug naar de opening
Na het openingswoord door een vrijwilliger van Heteren Sociaal is de route officieel geopend met het doorknippen van een rood lint voor de hoofdingang van Liefkenshoek. De sfeer was erg gezellig: er werd gepraat, gedanst en iedereen deed mee. Als vanzelfsprekend hielden we hierbij rekening met de coronamaatregelen.

In de middag hebben twee groepen de wandelroutes gelopen. De routes waren feestelijk versierd met ballonnen, met onderweg een gezellig kraampje met feestelijke drankjes en wat lekkers. Onze muziektherapeut Ilse speelde er livemuziek en zong over onder andere natuur en ontmoeting.  De liedjes sloten aan bij de belevingswereld van de bewoners, zodat zij heerlijk mee konden dansen en zingen.

Tijdens de wandeling gingen bewoners en familie in gesprek over de teksten die op de bankjes stonden. Bijkomend voordeel is dat we elkaar op een leuke manier beter hebben leren kennen. Iedereen genoot van de natuur tijdens de wandeling. De sfeer was erg gezellig en iedereen had een blij gezicht. Aan het einde van de wandelroute kreeg iedere bewoner een medaille en een bakje fruit. Iedereen heeft genoten en ervaarde deze geslaagde middag als echt een dagje uit!

Komt u ook wandelen?
Door de fijne samenwerking met verschillende interne en externe partijen hebben we dit voor onze bewoners kunnen realiseren. Tijdens de wandeltocht was er ook veel belangstelling van omwonenden van Liefkenshoek. De verbinding is door deze middag al op gang gekomen in het dorp Heteren. Er liggen mooie folders bij de receptie in Liefkenshoek met een routebeschrijving van de twee wandelroutes. Deze zijn ontworpen door Linda, onze gastvrouw. U bent van harte uitgenodigd de uitdaging aan te gaan en onze wandelroutes eens uit te proberen.

We zien u graag binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Miriam Beulakker
Bewegingsfunctionaris