Opening tuinhuis Andalhof en ingebruikname rolstoelfiets

Wat hebben we een prachtige middag gehad.
 
Op 14 september was het zover: onder de begeleiding van het Andalhof koor is het tuinhuis officieel geopend.
Het tuinhuis staat ongeveer een jaar in de tuin van Andalhof. Om meer gebruik van het tuinhuis te kunnen maken, is met donatie van de steunstichting van Stichting Samen Zorgen, rondom een glazen schuifwand geplaatst.
Nu kunnen we het tuinhuis ook in de winter gebruiken voor de vele activiteiten, zang, bloemschikken, gym. Natuurlijk ook gezellig om met familie of vrienden samen daar te gaan zitten. Binnenkort wordt het tuinhuis voorzien van een terras-verwarmer.
Het Andalhof koor had een mooi liedje gemaakt: “in Andalhof staat een huis”.
 
Daarna was de aandacht voor de rolstoelfiets. Deze is voor € 8. 000,- gespaard met de waardecheques van de actie van @OverbetuweDoet. Iedereen heeft druk mee gespaard, de bewoners en hun familie, collega’s, vrijwilligers, dorpsgenoten en buren. Ook kleindochter Maud (9 jaar) van een vrijwilliger heeft € 650 euro opgehaald.
Helaas was de fiets bij de aanschaf toch duurder en het restbedrag hebben we ontvangen van de steunstichting van Stichting Samen Zorgen: echt geweldig.
Piet Dekkers had samen met vrijwilliger Gerwin Gerritsen de eer om officieel de fiets in gebruik te nemen.
De bewoners vonden het echt erg interessant hoe de rolstoel met een lier op de rijplaat van de rolstoelfiets werd getrokken.
Ook hier had het Andalhofkoor een eigen liedje “De fiets van de Andalhof”. We hebben een heel gezellige middag gehad onder het genot van een heerlijk hapje en een lekker borreltje of een sapje.
Gerwin heeft nog een aantal rondjes gefietst met bewoners die ook graag een ritje wilde maken. Ook een zoon met zijn moeder hebben samen genoten van een fietstochtje.
 
We hebben een aantal vrijwilligers (piloten) die graag gaan fietsen met u maar ook kunt u als familielid ermee gaan fietsen.
Maak een afspraak met m.lintsen@stgsamenzorgen.nl en ik geef u graag de uitleg voor het gebruik van de rolstoelfiets.
Voor een rolstoelfiets-afspraak met een vrijwilliger ook graag een bericht naar bovenstaande mail.