Coronavirus

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veel vragen die leven met betrekking tot het Coronavirus. De informatie wordt regelmatig ververst.

Update 25 september 2021

 

Meest gestelde vragen

 • Nieuwsbericht coronavirus

  Vanuit de Rijksoverheid zijn per 25 september 2021 versoepelingen doorgevoerd. In bijgaande brief informeren wij u hoe we hier binnen Stichting Samen Zorgen mee omgaan.

  Lees hier de brief de we stuurden aan cliënten en familie

   

 • Wat is de bezoekregeling bij Stichting Samen Zorgen?

  Bij Stichting Samen Zorgen geldt, mits er geen sprake is van quarantaine of isolatie, dat er een onbeperkt aantal personen op bezoek mag komen. Vanaf 25 september is het niet meer verplicht 1,5 meter afstand te houden, maar wordt het advies om elkaar zoveel mogelijk de ruimte te geven. Wij vragen u hierbij rekening te houden met de (beperkte) ruimte in het appartement. Bij binnenkomst verzoeken wij u de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Als u klachten heeft als hoesten, koorts of verkoudheid vragen we u om thuis te blijven. Binnen Stichting Samen Zorgen willen we vanwege de kwetsbaarheid van onze cliënten de afspraak handhaven dat binnen de 1,5 meter, als u langer dan 15 minuten bij elkaar bent, het mond-neusmasker gedragen wordt.

  Bezoek in de huiskamers of de buurtkamers is niet toegestaan.

 • Kan ik ziek worden van het nieuwe coronavirus als ik ergens spullen of oppervlakken aanraak of vastpak?

  Inmiddels blijkt uit onderzoek dat het nieuwe coronavirus enige tijd kan overleven op verschillende materialen. Het RIVM meldt dat de kans klein is dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt. De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen of hoesten en via de handen. Als het virus zich toch via oppervlaktes verspreid komt dit doordat iemand een besmet oppervlakte aanraakt en vervolgens zonder handen te wassen zijn of haar gezicht aanraakt. Daarom is het verstandig om als voorzorg iedere keer wanneer er materialen zijn aangeraakt (bijvoorbeeld postpakketjes, de krant, bloemen) daarna de handen te wassen.

 • Kunnen er nog nieuwe cliënten komen wonen bij SSZ?

  Ja dat kan, mits er plaats is en de cliënt niet besmet is met het coronavirus of in quarantaine verblijft. Ook een rondleiding is weer mogelijk. Vragen over woon mogelijkheden kunt u stellen via: woonzorgbemiddeling@stgsamenzorgen.nl

 • Waar vind ik meer informatie over het Coronavirus?

  De berichtgeving verandert snel. De meest actuele landelijke informatie vindt u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus
  Het RIVM heeft ook een publieksinformatienummer voor iedereen met vragen over het coronavirus: 0800 – 1351. Veel informatie is ook te vinden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

   

 • Ik doe altijd de was voor de cliënt. Kan dit nog?

  Ja, dit is normaal mogelijk. Enkel wanneer er quarantaine is, gelden er andere afspraken. Hiervan wordt u dan op de hoogte gesteld indien het uw familie betreft.

   

 • Ik doe de boodschappen voor de cliënt. Kan dit nog?

  Ja, dit is ook normaal mogelijk. Enkel wanneer er quarantaine is, gelden er andere afspraken. Hiervan wordt u dan op de hoogte gesteld indien het uw familie betreft.

 • Mag ik de cliënt ophalen voor een wandeling of een visite?

  Ja dit mag. Neemt u hierbij wel de hygiënemaatregelen in acht, zoals geen handen schudden, elkaar de ruimte geven en het dragen van een mondkapje indien u langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter van elkaar bent. Als u klachten heeft als hoesten, koorts of verkoudheid vragen we u om thuis te blijven.

 • Mag ik de cliënt ophalen voor een afspraak in het ziekenhuis?

  Ja dit mag. Neemt u hierbij wel de hygiëne maatregelen in acht, zoals geen handen schudden, elkaar de ruimte geven en het dragen van een mondkapje indien u langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter van elkaar bent. Als u klachten heeft als hoesten, koorts of verkoudheid vragen we u om thuis te blijven.

 • Kan de cliënt naar de kapsalon?

  Ja, de cliënt kan gewoon weer naar de kapsalon.

 • Treft SSZ maatregelen bij een mogelijke uitbraak van het coronavirus?

  Ja, er worden voorzorgsmaatregelen getroffen. Stichting Samen Zorgen werkt volgens de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Binnen SSZ is een crisisteam actief om goed voorbereid te zijn en maatregelen te nemen.

 • Wanneer worden er beschermende middelen zoals mondkapjes of schorten gedragen bij de zorg voor cliënten?

  Stichting Samen Zorgen volgt protocollen en de landelijke hygiënerichtlijnen, adviezen en maatregelen van het RIVM en de GGD. Indien noodzakelijk zullen zorgmedewerkers beschermende middelen gebruiken bij de zorgverlening. U kunt hierbij denken aan mondkapjes, handschoenen, schorten, brillen. Dit is bedoeld voor de veiligheid van de cliënt en die van de medewerker.

  Het dragen van het mond-neusmasker voor medewerkers en vrijwilligers wordt in ieder geval nog gedragen:

  • als de cliënt dat wenst;
  • als het bieden van zorg binnen de 1,5 meter langer dan 15 minuten duurt;
  • bij fysieke inspanning tijdens een zorghandeling van de medewerker;
  • als de medewerker dat zelf wenst.

   

 • Ik ben vrijwilliger bij SSZ. Kan ik nog wel komen?

  Ja u bent van harte welkom. Neemt u hierbij wel de hygiëne maatregelen in acht, zoals geen handen schudden, elkaar de ruimte geven en het dragen van een mondkapje indien u langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter van elkaar bent. Als u klachten heeft als hoesten, koorts of verkoudheid vragen we u om thuis te blijven.

 • Mogen cliënten de locaties verlaten?

  Ja, cliënten mogen weer de locaties verlaten.  Zie ook de bezoekregeling hierboven voor de voorwaarden en afspraken hierover.

 • Mijn vraag staat niet in dit overzicht. Waar kan ik terecht?

  U kunt contact opnemen via telefoonnummer (085) 0645877 of door het sturen van een
  e-mail naar: vragencorona@stgsamenzorgen.nl