In nauw overleg met de gemeente Overbetuwe is een planning opgesteld met betrekking tot de bestemmingsplan- en de vergunningsprocedure voor het nieuw te bouwen complex aan de Hoofdstraat in Herveld-Andelst. De bestemmingsplanprocedure zal begin juli worden gestart. Alle omwonenden van de nieuwbouw zullen hiervan bericht ontvangen.

Rekening houdend met de voorgeschreven procedures zal naar verwachting medio april 2019 gestart kunnen worden met de nieuwbouw. We verwachten dat de bouwtijd ongeveer een jaar in beslag gaat nemen.  Dit betekent een vertraging van ruim 3 maanden ten opzichte van de oorspronkelijke planning. 

 

--------

 

Woensdag 5 juli j.l. heeft Stichting Samen Zorgen grond aangekocht voor de ontwikkeling en bouw van een kleinschalige woonzorgvoorziening. Het gaat om de locatie naast Hoofdstraat 71  (De Zandakkers). Dit is een mooie en ruime kavel, dichtbij Hofstaete en De Hoendrik. We verwachten dat het definitieve ontwerp van het gebouw in februari 2018 gereed is. Daarna volgt de aanvraag voor de bestemmingsplan wijziging en de aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.