Nieuwe kleding voor medewerkers Stichting Samen Zorgen

Nadat eind 2021 de huisstijl is vernieuwd zijn nu ook de medewerkers van Stichting Samen Zorgen in een nieuw jasje gestoken. In oktober lanceerden we onze nieuwe kleding, volledig in lijn met de kleuren van de organisatie en gemaakt van duurzame materialen. Medewerkers hadden veel inspraak bij de keuze voor de kleding.

Comfortabel werken als uitgangspunt
Het traject heeft ruim twee jaar geduurd, want 900 stuks nieuwe kleding schaf je niet zomaar aan. Verschillende medewerkers zijn erbij betrokken geweest; zij zijn tenslotte degenen die hun werk moeten kunnen doen in de kleding. Het is belangrijk dat ze zich er goed in voelen. Uitgangspunt was het draagcomfort en gebruiksgemak: de keus is gevallen op comfortabele kleding met veel vakjes en zakken om spullen in kwijt te kunnen. De keuze voor een grijze basis is gemaakt vanwege de rustige uitstraling. De combinatie met de huiskleuren oranjerood en groen zorgen voor herkenbaarheid. Wel subtiel, want van te felle kleding kunnen mensen onrustig worden. Het grijs is goed te combineren met de eigen kleding die medewerkers erbij dragen.

Niet alleen de zorgmedewerkers op de locaties en in de wijk hebben nieuwe jasjes. Ook de gastvrouwen, medewerkers in de huishouding en facilitair, koks en keukenhulpen zijn of worden in het nieuw gestoken. Medewerkers in een zorgfunctie dragen kleding in de combinatie grijs met oranje. Omdat de levering van de kleding in de combinatie grijs met groen is vertraagd, moeten de medewerkers in ondersteunende functies nog tot half november wachten tot zij hun nieuwe kleding kunnen dragen.

Duurzaamheid en eerlijke productie
Bij de keuze voor de leverancier en materialen waren duurzaamheid en een eerlijke productie belangrijke criteria. Bas kleding uit Arnhem heeft samen met Aslico uit België de kleding naar volle tevredenheid geproduceerd.

De vorige werkkleding is in eigendom van de medewerkers. Zij beslissen dan ook zelf wat ze ermee doen. Stichting Samen Zorgen stimuleert duurzaamheid en adviseert de medewerkers de kleding aan te bieden voor hergebruik, of te doneren aan een goed doel.