Moeders en dochters bij Stichting Samen Zorgen

Verschillende generaties werken bij Stichting Samen Zorgen. Dat is bijzonder en iets om te koesteren. Onlangs werd dit nog meer bijzonder: drie van onze collega’s behaalden hun VIG-diploma (verzorgende individuele gezondheidszorg). Van ieder werkt óf een dochter óf moeder ook bij ons! De diploma-uitreiking kreeg dan ook een persoonlijk tintje omdat dochters en moeder vol trots het VIG-insigne mochten opspelden bij hun familielid.

Hoe het is om samen te werken met een familielid?
We vroegen het zorgcoach Eline van Eldik en haar moeder Antine van Eldik-Verwoert. Eline: “Ik werk niet rechtstreeks samen met mijn moeder, wel komen we elkaar regelmatig tegen in de wandelgangen en gezamenlijke ruimtes. We vinden het heel bijzonder dat we als moeder en dochter in de zorg werken en dan ook nog eens allebei bij Stichting Samen Zorgen!”

Wie heeft wie geïnspireerd om bij Stichting Samen Zorgen te gaan werken?
Antine: “Eline mij! Er kwam een mooie vacature voor helpende in opleiding op De Hoge Hof. Eline werkte toen al bij Stichting Samen Zorgen. Eline attendeerde mij op de vacature en ik wist meteen: hier moet ik op reageren! Ik werd aangenomen en heb verschillende cursussen mogen doen. Als kers op de taart heb ik nu mijn VIG-diploma mogen halen.”

Hebben jullie het thuis vaak over het werk?
Eline: “Ja, ongemerkt wel. Het is ook zo’n mooie een dankbare baan. We raken er niet over uitgepraat. Antine: “Toch lukt het ons ook nog over andere onderwerpen te praten hoor.”

 

Op de foto's: Eline en Antine (foto 1), Maud en Irma (foto 2), Cristel en Demi (foto 3)