De huisstijl van Stichting Samen Zorgen

Welkom! Sinds oktober 2021 heeft Stichting Samen Zorgen een nieuwe huisstijl. Deze komt in al onze middelen terug, van brieven tot promotiemateriaal en van intranet tot visitekaartjes. Op deze pagina lees je alles over de huisstijl: waarom de kleuren groen en rood bijvoorbeeld? En waarvoor staat de blaasbloem in ons logo?

Wat is een huisstijl en waarom is deze belangrijk?

De huisstijl kun je zien als ons uiterlijk, onze 'kledingstijl'. Bij het zien ervan vormen anderen automatisch een beeld. Zo werkt dat ook bij onze huisstijl. Onze huisstijl bestaat uit ons logo, kleuren, foto's en lettertype. Ook de manier waarop we met anderen communiceren is hier onderdeel van. Hierover volgt later meer informatie op deze pagina.

Onze huisstijl zorg voor herkenbaarheid en straalt onze visie uit, zo worden we nog meer gezien zoals we zijn. De zorg(vraag) is aan het veranderen, en wij als organisatie veranderen daarin mee. Daarom is onze huisstijl zo belangrijk: we worden nog meer gezien zoals we zijn.

Ons verhaal

Onze huisstijl is gebaseerd op 'ons verhaal'. Een verhaal dat vertelt wat we belangrijk vinden, wat we doen, waarom en voor wie. Je leest het hieronder:

Iedereen verdient een waardevolle oude dag. Een dag met een glimlach. Daarom is er bij Stichting Samen Zorgen tijd voor een praatje en een goed gesprek. We weten wat mensen drijft en waar mensen gelukkig van worden. Dat helpt ons om onze zorg en ondersteuning vorm te geven. Bij ons is er oprechte aandacht en blijven we dicht bij ieders eigen manier van leven. Hier worden mensen gezien.

Kwaliteit van leven vinden we belangrijk. Die kwaliteit kan afnemen op momenten waarop de gezondheid achteruitgaat: het lukt dan niet meer alleen of met hulp van familie. Dan is Stichting Samen Zorgen er met warme zorg en ondersteuning. Met onze wijkverpleging en maaltijdservice aan huis zijn we altijd dichtbij. Is thuis wonen (tijdelijk) niet meer mogelijk, dan bieden we graag een nieuw thuis op onze locaties Andalhof in Andelst en Liefkenshoek in Heteren. Onze dagbesteding in Zetten biedt activiteiten en zorgt voor sociale contacten. In alles wat we doen komen onze warm-waarden terug: waardevol, aandacht, regie en mensgericht.

Cliënten ervaren bij ons dat ouder worden betekenisvol is en houden daarbij zelf de regie. Zij beslissen hoe hun dag eruitziet en geven zo hun leven zelf vorm. Dat zit in grote en in kleine dingen: zij bepalen bijvoorbeeld zelf op welk moment zij opstaan en wat zij die dag gaan doen, maar ook wat zij eten en met wie en wanneer ze dat doen. Op eigen kracht én met steun van naasten is er veel mogelijk.

Ons logo: de blaasbloem

Cliënten houden bij ons zelf de regie. Zij beslissen hoe hun dag eruitziet. Dat zit in grote en kleine dingen. Op eigen kracht én met steun van naasten is er veel mogelijk. Deze visie vind je terug in het logo: een blaasbloem. De bol in het midden staat voor de cliënt, die centraal staat. De bollen daaromheen staan voor zijn of haar omgeving. De ruimte tussen de bollen laat zien dat de cliënt zelf de regie heeft: er is ruimte voor ieders wensen en behoeften.

Onderdelen uit het logo gebruiken we ook als losse elementen, bijvoorbeeld in een folder of brochure. Zoals je hieronder ziet een halve bol van de blaasbloem (hier in het groen), of een aantal bollen uit de blaasbloem in een andere vorm (hier in het rood):

     

Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld van hoe een element gebruikt kan worden in een van de aanvullende kleuren, waarover je hieronder meer leest.

Onze kleuren

De hoofdkleuren die we gebruiken zijn groen en rood. De kleur groen straalt leven, balans en rust uit, de kleur rood staat voor energie, moed en passie. Daarnaast ga je een aantal aanvullende kleuren tegenkomen. Ze zijn zachter qua kleur: een mintgroene tint en een roze tint. Ook hebben we twee grijze tinten gekozen die we goed kunnen combineren met het frisse groen.

Onze foto's

Alles voor een glimlach. We gaan voor echt en authentiek. We fotograferen onze 'eigen' mensen: cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Op de foto's zie je spontane momenten, bijvoorbeeld tussen medewerker en cliënt. Je ziet er terug hoe cliënten hun leven leven en hoe de medewerkers van Stichting Samen Zorgen daar hun bijdrage aan leveren. De foto's zorgen dat je het gevoel hebt erbij te zijn, een kijkje te krijgen in het leven van de cliënt.

Ons lettertype

Ons lettertype is fris en open, je ziet het terug in ons logo en in onze communicatiemiddelen.

Hoe zien de communicatiemiddelen eruit?

In alle middelen vind je de herkenbare kleuren en vormen terug: de ronde vormen, het groen en rood, aangevuld met de grijstinten, het roze en mintgroen. Ook zie je onze kenmerkende foto's en lettertype terug. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

Onze warme zorg en ondersteuning blijft vertrouwd

Onze huisstijl is veranderd, maar wij niet. De manier waarop we met warme aandacht voor elkaar zorg en ondersteuning bieden aan de cliënten is gebleven en zullen we nog meer in samenspraak organiseren. Elke dag een goede dag beleven, dat is waar we naar streven.

 

Vragen over de huisstijl?

Heb je vragen over de huisstijl? Neem dan contact op met Marloes van Aar, communicatieadviseur: m.vanaar@stgsamenzorgen.nl.