Geuren en kleuren in Intratuin

Onlangs ging Roelie van Maanen, medewerker welzijn van Liefkenshoek, met een aantal bewoners van woning 23 op stap voor een uitje naar Intratuin in Elst. Dit wilde ze al eerder doen, maar toen was het er te warm voor. Gelukkig werd het wat koeler en konden ze alsnog samen op pad om planten en bloemen te kopen voor de tuinen en bloembakken van de woningen. Roelie vertelt:

 

“Vrijwilliger Peter Kosman reed ons via een mooie toeristische route naar Intratuin. We waren met z’n achten: vier bewoners en vier begeleiders. Eenmaal binnen kwamen we als eerste langs de kunstbloemen en kunstplanten. Ze waren bijna niet van echt te onderscheiden, maar met één groot verschil: je ruikt ze helaas niet! Dus daarom maar gauw naar de plantenkas met echte planten en bloemen. We keken onze ogen uit, wat een zee aan kleuren van heel veel verschillende bloemen en planten. En wat een geuren.

Wat was het moeilijk kiezen uit al die soorten, kleuren en geuren. Mevrouw Gerards en mevrouw Van Houten kozen roze, paarse en gele planten voor de bloembakken van woning 23. Witte bloemen wilden ze echt niet! Mevrouw Veenis en mevrouw Zweers zochten de planten uit voor de tuinen op de begane grond. Zij kozen gele en rode dahlia's, die we hopelijk straks ook kunnen plukken om binnen in een vaas te zetten. Als versiering voor de tuintafels werden roze planten gekozen. De gezellige en geslaagde middag hebben we afgesloten met een sapje en een heerlijk aardbeien gebakje in het restaurant.

Bedankt medewerkers van Intratuin, voor jullie hulp en meedenken en voor het feit dat we jullie terras enigszins mochten 'verbouwen' om wat koeler te kunnen zitten.

Moe en voldaan gingen we richting uitgang, waar Peter ons op stond te wachten. Op de terugweg was de vloer van de bus bedekt met bloemen en planten. Dus met de voeten tussen de bloemen reden we terug naar Liefkenshoek. Dankjewel Peter, dat je ons hebt willen rijden! En bedankt meneer Van Houten, Björn en Bulent Pisi voor de begeleiding!”