Burgemeester opent Andalhof officieel

Andalhof, de nieuwe woonzorglocatie van Stichting Samen Zorgen is op vrijdag 24 september officieel geopend door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Dit deed zij in het bijzijn van bewoners, medewerkers en genodigden.

Eerder deze maand verhuisden de bewoners van De Hoge Hof naar hun nieuwe thuis: Andalhof. Nu de meesten hun weg aardig hebben gevonden en zich er thuis beginnen te voelen, was het tijd de locatie officieel te openen. Het was een sfeervolle en bijzondere middag met mooie woorden van Jeanette Horlings – Koetje, directeur-bestuurder, Ruud Mooij, voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw Van den Berg, bewoonster van Andalhof en lid van de lokale cliëntenraad en natuurlijk burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.

Wegwijzer
De burgemeester opende na haar toespraak de locatie door het onthullen van een houten wegwijzer die verwijst naar alle plaatsen waar Stichting Samen Zorgen haar zorg en dienstverlening aanbiedt, veelal plaatsen die herkenbaar zijn voor de bewoners van Andalhof. De wegwijzer krijgt een mooi plekje in de tuin.

 

Een mooi cadeau ontvingen de bewoners en medewerkers ook van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, het bedrijf dat Andalhof heeft gebouwd: een picknickbank waar ook mensen met rollator of rolstoel goed gebruik van kunnen maken. Ook deze krijgt een mooie plek in de grote tuin.

Onder de indruk
Na het officiële gedeelte werden de gasten rondgeleid door de locatie, waarbij een van de bewoners haar appartement openstelde voor een bezichtiging. De genodigden waren onder de indruk van de grootte van het appartement, de zelfstandigheid waarmee bewoners op Andalhof wonen en de manier waarop de zorg en ondersteuning wordt vormgegeven.

Een wensboom voor bewoners en hun familie
Op zaterdag werd het feestje nog eens dunnetjes overgedaan: in de ochtend voor vrijwilligers van Andalhof, in de middag vierden bewoners, hun familie en medewerkers de opening. Namens alle bewoners onthulde een van de cliëntenraadsleden een wensboom. Deze boom, die is aangeboden door Stichting Samen Zorgen, heeft een mooie plek gekregen op de begane grond van Andalhof en komt vol te hangen met wensen van bewoners. Het doen van een wens verwijst naar het nieuwe logo* van Stichting Samen Zorgen, dat vanaf 11 oktober op steeds meer plaatsen te zien zal zijn: een paardenbloem, ofwel blaasbloem. Een bloem die bij het uitblazen ervan symbool staat voor een wens, die bij Stichting Samen Zorgen symbool staan voor een glimlach.

*Op de foto's hierboven kunt u al een glimp opvangen van onze nieuwe huisstijl en daarbij ons nieuwe logo.

Wonen in Andalhof
Stichting Samen Zorgen vindt het belangrijk dat mensen betekenisvol ouder worden en daarbij zelf de regie houden. De bewoners van Andalhof geven hun leven dan ook zelf vorm. Ze bepalen op welk moment ze opstaan en naar bed gaan, wat, wanneer, waar en met wie ze eten en hoe hun dag eruitziet. De appartementen zijn zo ingericht dat bewoners er zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Maaltijden bereiden kan in de volledig uitgeruste keuken. Er is een wasmachineaansluiting, zodat bewoners er met hun eigen wasmachine de was kunnen verzorgen. Ontmoeten kan in de gezamenlijke buurtkamers, waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, kunnen aanschuiven bij activiteiten of de gezamenlijke maaltijden.