Bewoners De Hoge Hof zijn verhuisd naar Andalhof

Deze week zijn de bewoners van ouderenzorglocatie De Hoge Hof in Herveld verhuisd naar Andalhof in Andelst, de nieuwe locatie van Stichting Samen Zorgen. Een fijne plek waar het draait om wonen en waar zorg en ondersteuning altijd dichtbij zijn. Mensen wonen er in hun eigen appartement, met hun vertrouwde spullen om zich heen.

Verhuizen te voet of per rolstoel
Ondanks dat de bewoners in een ander dorp zijn gaan wonen ging de verhuizing, die was verspreid over drie dagen, te voet of per rolstoel. Andalhof ligt namelijk op steenworp afstand van De Hoge Hof. De zware spullen werden overgebracht door het verhuisbedrijf. De route naar Andalhof was versierd door een, door één van de bewoners gemaakte, vlaggenlijn met daaraan 989 vlaggetjes. Eenmaal aangekomen op Andalhof werd elke bewoner warm en persoonlijk welkom geheten op een rode loper. Vervolgens gingen de bewoners samen met hun familie in alle rust naar hun nieuwe appartement.

   

Een aantal bewoners van De Hoge Hof heeft een intensieve zorgbehoefte. Zij verhuisden eerder deze week naar locatie Liefkenshoek, ook van Stichting Samen Zorgen. Deze locatie is volledig ingericht op het bieden van de gevraagde zorg.

Even wennen, maar toch vertrouwd
Ondanks dat het merendeel van de bewoners uitkeek naar de verhuizing, was het ook spannend. Een nieuwe plek die je je nog eigen moet maken, een gebouw dat je moet leren kennen. De medewerkers van De Hoge Hof zijn allemaal meeverhuisd naar Andalhof, dus de vertrouwde gezichten blijven. Ook kunnen de bewoners blijven rekenen op de vertrouwde zorg en ondersteuning. Het gezelschap van medebewoners is ook in Andalhof snel gevonden: in de buurtkamers, in de wandelgangen of in de fraai aangelegde tuin is er al snel aanspraak.

Betekenisvol ouder worden op Andalhof
Stichting Samen Zorgen vindt het belangrijk dat mensen betekenisvol ouder worden en daarbij zelf de regie houden. De bewoners van Andalhof geven hun leven dan ook zelf vorm. Ze bepalen op welk moment ze opstaan en naar bed gaan, wat, wanneer, waar en met wie ze eten en hoe hun dag eruitziet. De appartementen zijn zo ingericht dat bewoners er zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Maaltijden bereiden kan in de volledig uitgeruste keuken. Er is een wasmachineaansluiting, zodat bewoners er met hun eigen wasmachine de was kunnen verzorgen. Ontmoeten kan in de gezamenlijke buurtkamers, waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, kunnen aanschuiven bij activiteiten of de gezamenlijke maaltijden.

35 ruime appartementen
Andalhof heeft 35 ruime appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Hiervan zijn er vijf geschikt voor echtparen. Voor tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of om mantelzorgers te ontlasten, heeft Andalhof twee ruime studio’s beschikbaar.

Wonen op Andalhof?
Heeft u interesse in wonen op Andalhof, nu of in de toekomst? Neem dan contact op met Wilmanet Buitenhuis, woonzorgbemiddelaar bij Stichting Samen Zorgen: 0488 – 820 002 of woonzorgbemiddeling@stgsamenzorgen.nl.