'Alaaf' op Liefkenshoek en Andalhof

Bewoners en medewerkers van onze locaties Liefkenshoek en Andalhof hebben carnaval dit jaar niet zomaar voorbij laten gaan. Collega's Miriam en Marian vertellen:

Miriam Beulakker, bewegingsfunctionaris, over Liefkenshoek: “Liefkensplein was een waar carnavalsplein, versierd met maskers en slingers. Waar bewoners in feestelijke kostuums en met mutsen en sjaals genoten van beweegactiviteiten, muziek en lekkere drankjes en hapjes. Iedereen was in de feeststemming. De danslinten - die we vaker gebruiken bij beweegactiviteiten - kwamen goed van pas: we hebben er flink mee gezwierd en gezwaaid. De armen en benen gingen van de vloer: bewoners en medewerkers bewogen samen op de carnavalsliedjes!

Ondanks de coronamaatregelen die we binnen Stichting Samen Zorgen hanteren is het ons gelukt een gezellig middag te organiseren. Iedereen was goed gemutst en genoot op zijn eigen manier. Fijn om na een lange tijd toch te hebben kunnen feesten. Ik bedank alle collega’s en bewoners voor de fijne middag. Volgend jaar doen we het graag nog eens over!”

Op Andalfhof stond carnaval in het teken van een carnavalsbingo en knutselochtend. Marian Lintsen, activiteitenbegeleider, vertelt: “De bingo is altijd gezellig, helemaal nu we hem in carnavalssfeer organiseerden. Natuurlijk vielen de prijzen weer goed in de smaak, net als de hapjes en de drankjes. In de pauze zongen we mee met de carnavalsliedjes uit de oude doos. Tijdens de knutselochtend maakten de bewoners met klei net waar ze zelf zin in hadden. Een asbak voor de buurvrouw, een kaarsenstandaard. Ook kwamen er ietwat vreemd uitziende figuren op de tafel te liggen. Natuurlijk stond ook nu de carnavalsmuziek weer aan en hebben we hardop meegezongen. Deze week gaan we de knutsels een mooi kleurtje geven!”