Trots op onze vrijwilligers: maak kennis met Fred Langen

Bij Stichting Samen Zorgen zijn ongeveer 230 vrijwilligers actief. Eén daarvan is Fred Langen op Liefkenshoek.

Fred: “Toen ik met pensioen ging wilde ik eerst een jaartje niks, maar al gauw werd ik door de Zonnebloem benaderd om als vrijwilliger in het bestuur te komen. Ik heb dit werk 10 jaar gedaan, volgens het reglement. Daarna heb ik het stokje overgegeven. Ik wilde toch graag vrijwilligerswerk blijven doen en daarom ben ik bij Liefkenshoek naar binnen gestapt. Dat was begin 2017.Fred Langen

Inmiddels is Fred vier dagen per week te vinden in Liefkenshoek: 2 hele dagen en 2 ochtenden. Fred heeft de afgelopen jaren veel verschillende vrijwilligerswerkzaamheden gedaan. Met name voor mensen met dementie. Fred: “Ik ben gestart met een wandelgroep, daarna startte ik individuele wandelingen met mensen op. Andere activiteiten waren: zingen op het plein, knutselen en bingo. Succesnummers waren verder 'Nieuwsuur '(bespreken van het nieuws) en 'Vragenderwijs', een geheugenspel samen met collega-vrijwilliger Ton.

Tijdens de coronaperiode kon Fred wegens zijn eigen gezondheid helaas niet actief zijn.  Inmiddels gaat het met zijn gezondheid gelukkig weer beter en heeft hij een aantal zaken weer opgepakt. Fred is blij dat hij weer iets kan doen. Zoals hij zelf zegt: “Stilzitten is niks!”.

Fred over zijn motivatie voor het doen van vrijwilligerswerk: “Het belangrijkste is dat de bewoners plezier hebben! En zolang zij nog plezier hebben bij wat ik doe, blijf ik het doen!!”